Produkt pochodzenia naturalnego, otrzymywany z ekstraktów roślinnych skrzypu
polnego, w procesie maceracji, wywaru
i fizycznej ekstrakcji. Głównymi składnikami są kwas krzemowy i związki siarki.
Jego stosowanie stymuluje naturalne
mechanizmy obronne roślin przed chorobami grzybowymi.
Efekty stosowania:
• chroni przed przymrozkami
• odżywia liście i owoce
• korzystnie wpływa na wydajność
upraw: poprawia strukturę i wzmacnia roślinę
• brak pozostałości
• daje korzystne efekty w zakresie odżywiania i stymulacji w liściach i owocach
• działa leczniczo na takie choroby jak parch jabłoni, mączniak jabłoni, kędzierzawość liści brzoskwini, mączniak
prawdziwy, mączniak rzekomy, sucha
plamistość liści, septorioza, szara pleśń,
zgorzel siewek, zgnilizna twardzikowa,
alternarioza
• wzmacnia odporność, działa jako
antystresor.